Trailer: Elisabeth Moss oförutsägbar spion i The Veil

Vad är lögn och vad är sanning? Elisabeth Moss spelar en oförutsägbar toppspion i The Veil. I en trailer som tar henne genom Europa visar Emmy-vinnaren för första gången upp sig i actionsammanhang.

The Veil är ett samarbete mellan brittiska Peaky Blinders-skaparen Steven Knight och den Emmy-belönade amerikanska skådespelaren Elisabeth Moss, känd från Mad Men och The Handmaid’s Tale. De har tillsammans producerat thrillerserien som utspelar sig på olika platser i Europa.

Miniserien The Veil beskrivs som en gripande thriller som utforskar den oväntade och ansträngda relationen mellan två kvinnor som spelar ett dödligt spel av sanning och lögner på väg från Istanbul till London. Den ena kvinnan har en hemlighet, den andra har som mål att avslöja den innan tusentals liv går förlorade. I skuggorna finns uppdragsgivare som måste lägga meningsskiljaktigheter åt sidan för att undvika potentiella katastrofer.

Elisabeth Moss karaktär heter Imogen Salter, och är en rutinerad MI6-agent som är van att ikläda sig olika identiteter på hemliga uppdrag. Den andra hemlighetsfulla kvinnan spelas av Yumma Marwan (Little Birds), en skådespelare som har sitt ursprung i Libanon.

De två första avsnitten av FX-serien The Veil har amerikansk streamingpremiär på Hulu den 30 april. Disney+ är svenskt hem för FX- och Huluserier, men premiärdatum är inte offentliggjort. Här är den nysläppta trailern där Elisabeth Moss visar att hon lärt sig att hantera vapen i actionscener och prata brittisk engelska.

Samarbetet mellan Elisabeth Moss och Steven Knight annonserades sommaren 2022. Moss hade då precis synts i Apple TV-serien Shining Vale. Annars förknippas hon numera mest med The Handmaid’s Tale, som hon också regisserat flera avsnitt av. Den försenade sjätte och sista säsongen av The Handmaid’s Tale väntas inte till Hulu och svenska HBO Max förrän under 2025.

Birmingham-sonen Steven Knight är också aktuell med nya miniserien This Town och annonserade tidigare i veckan att inspelningen av hans Peaky Blinders-film startar i september. Dessutom skriver Steven Knight på den nya Star Wars-filmen med Daisy Ridley.