Moss i serie från Peaky Blinders skapare

Elisabeth Moss är klar för ännu en miniserie. Den här gången handlar det om ett samarbete med Peaky Blinders-skaparen Steven Knight.

Det är två av tv-branschens mest erkända och flitigaste kreatörer som hittat varandra. Elisabeth Moss syntes nyligen i Apple-serien Shining Girls och är i september tillbaka både som skådespelare och regissör i The Handmaid’s Tale. Steven Knight är mest känd för att ha skapat Peaky Blinders, som ska avrundas med en film som han nu skriver manus till. Knight håller också på med en bearbetning av Charles Dickens Great Expectations och en miniserie om Enzo Ferrari.

Det gemensamma FX-projektet heter The Veil. Steven Knight ska skriva manus och producera ihop med bland andra Elisabeth Moss som förstås har den ledande rollen framför kameran.

The Veil beskrivs som en gripande thriller som utforskar den oväntade och ansträngda relationen mellan två kvinnor som spelar ett dödligt spel av sanning och lögner på väg från Istanbul till Paris. Den ena kvinnan har en hemlighet, den andra har som mål att avslöja den innan tusentals liv går förlorade.

FX-serien ska streamas hos Hulu. Båda är Disney-ägda och i Sverige ligger därför Disney+ närmast till hands.

Steven Knight säger i ett uttalande att han länge velat jobba med Elisabeth Moss. “Jag ser enormt fram emot att berätta den här historien som både är väldigt internationell och mycket samtida. Jag tror att det här blir ett landmärke till tv-event.”