Atwoods romanklassiker blir tv-serie

Margaret Atwoods klassiska roman The Handmaid’s Tale blir tv-serie. Elisabeth Moss ska spela huvudrollen i Hulu-serien som har premiär 2017.

the Handmaid’s Tale (Tjänarinnans berättelse) är en dystopisk roman som utspelar sig i en nära framtid. I romanen, som släpptes 1985, har makten tagits över av en kristen teknokrati som betraktar kvinnor som tjänarinnor, vilka inte ens har tillåtelse att läsa. Huvudpersonen Offred är en kvinna som tvingas bära ett barn åt befälhavaren och hans fru i en tid då föroreningar och sexuellt överförbara sjukdomar hotar reproduktionen. Offred måste hitta ett sätt att överleva i den grymma värld som bara värderar hennes fertilitet.

Mad Men-stjärnan Elisabeth Moss ska spela huvudrollen i den nya Hulu-serien. Bruce Miller (The 100) är skapare och manusförfattare. Margaret Atwood finns själv med som consulting producer för dramaserien som kommer att ha premiär på den amerikanska streamingtjänsten Hulu 2017.

Elisabeth Moss är också aktuell i Jane Campions kriminaldrama Top of the Lake, vars andra säsong just nu spelas in i Australien. Gwendoline Christie (Game of Thrones) och svenske David Dencik har förstärkt ensemblen i säsong två.