Han ska spela Macchiarini i Dr Death

Den andra säsongen av Dr Death ska handla om den Sverigebekanta kirurgen Paolo Macchiarini. Nu är det klart att “mirakelmannen” ska spelas av Edgar Ramirez.

Streamingtjänsten Peacock har förnyat sin medicinska true crime-serie och omvandlat den till en antologi som hämtar inspiration från olika säsonger av Dr Death-podcasten som är förlaga till tv-serien.

Den första säsongen av Dr Death berättade den sanna och skrämmande historien om den karismatiska kirurgen Christopher Duntsch. Joshua Jackson spelade stjärnkirurgen som blev ökänd som Dr Death.

Den andra säsongen handlar om 63-årige Paolo Macchiarini, en charmerande kirurg känd för sina innovativa operationer och för smeknamnet “mirakelmannen”. Macchiarini var under ett antal år på 2010-talet anställd vid Karolinska institutet och Karolinska universitetssjukhuset och har orsakat massor av svarta rubriker i svensk press. Den italienska kirurgen ska spelas av Edgar Ramirez, känd från The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story och The Undoing.

I tv-serien kontaktas Paolo Macchiarini av den undersökande journalisten Benita Alexander. När gränserna mellan privat- och yrkesliv suddas ut förändras hennes liv för alltid. Medan hon får erfara hur långt Macchiarini är beredd att gå för att skydda sina hemligheter så gör en grupp läkare på andra sidan jordklotet chockerande upptäckter som ifrågasätter allt som mirakelmannen står för.

Peacock har i Sverige sitt hem hos Skyshowtime.

Paolo Macchiarini dömdes i juni av Solna tingsrätt till villkorlig dom för ett fall av grovt vållande till kroppsskada. Men den italienska kirurgen friades från anklagelserna om grov misshandel och slapp fängelse.

Vid ingreppen tog Macchiarini bort patienternas luftstrupar och ersatte dem med syntetiska luftstrupar. Enligt åtalet skedde ingreppen ”helt i strid med vetenskap och beprövad erfarenhet”, och tillfogade patienterna ”svåra kroppsskador, vilka lett till ett långvarigt och svårt lidande”.