Trailer: Drömlikt i The Sandman

Drömmar dör inte! Efter lång väntan och många teasers har Netflix nu släppt den officiella fullängdstrailern för Neil Gaimans The Sandman.

The Sandman är en mörk fantasyberättelse med Neil Gaimans vanliga mix av samtida fiktion, historiskt drama och moderna myter.

Den viktiga rollen som Dream görs av Tom Sturridge. Det är kring Dream, även känd som Morpehus, Sandman och en rad andra namn, som handlingen kretsar. Frågan är vad han bestämmer sig för att göra med sitt odödliga liv efter att ha rymt från ett decennielångt fångenskap hos de mänskliga trollkarlarna och återvänt till sitt drömska rike.

I förgrunden Tom Sturridge som Dream. I bakgrunden Vivenne Acheampong som Lucienne.

Death, Desire och Despair är Dreams nära på odödliga syskon i gruppen som är känd som The Endless. Kirby Howell-Baptiste spelar den kvicka och smarta Death och Desire, som kan växla mellan maskulina och feminina attribut, spelas av den icke-binära skådespelaren Mason Alexander Park. Despair görs av Donna Preston.

Dream möter Lucifer spelad av Gwendoline Christie.

Gwendoline Christie och Charles Dance är vana vid fantasy från rollerna som Brienne of Tarth respektive Tywin Lannister i Game of Thrones. I The Sandman spelar Christie helvetets härskare Lucifer Morningstar, som i den tecknade serien är man. Dance spelar charlatanen Roderick Burgess som är ledare för kulten som tagit Dream till fånga. 

Asim Chadhry och Sanjeev Bahskar spelar bröderna Abel och Cain. Lucien i den tecknade serien har i tv-serien blivit Lucienne och spelas av Vivenne Acheampong. Boyd Holbrooke gör rollen som den obehagliga The Corinthian med ögon av tänder. Jenna Coleman spelar båda versionerna av Constantine, det vill säga Lady Johanna i det förflutna och Joanna i nutid.

Eleanor Fanyinka som Rachel och Jenna Coleman som Johanna Constantine i The Sandman. Foto: Liam Daniel/Netflix

Den andra berättartråden, The Doll’s House, handlar om den unga kvinnan Rose Walker, som desperat söker efter sin försvunne bror och upptäcker att hon har en mystisk koppling till Dream. Rose spelas av nykomlingen Kyo Ra. Lyra Hall porträtterar Rose vän, den unga änkan Razane Jammal.

Elva avsnitt har producerats i vad som beskrivs som DC Entertainments dyraste tv-projekt hittills. Allan Heinberg (Grey’s Anatomy) är showrunner och har skrivit manus till premiäravsnittet ihop med Neil Gaiman och David S Goyer.

The Sandman landar hos Netflix den 5 augusti.