Trailer: Dödligt drogbeslag i 61st Street

Courtney B Vance har lämnat monstren i Lovecraft Country för att utreda ett drogbeslag i 61st Street. Thrillerserien har premiär i april.

Handlingen är satt i Chicago där rättssystemet redan är infiltrerat av strukturell rasism och korruption när polis och åklagare utreder ett drogbeslag som riskerar att avslöja tystnadskulturen inom poliskåren.

Emmy-vinnaren Courtney B Vance spelar Franklin Robert, en offentlig advokat i slutet av karriären som planerat att pensionera sig för att tillbringa mer tid med sin fru (liksom i Lovecraft Country spelad av Aunjanue Elli) och en 17-årig autistisk son. I stället blir han indragen i ett stort brottsfall när den lovande atleten Moses Johnson (Tosin Cole) grips av polisen, tagen för gängmedlem, efter att ett drogbeslag gått fel och resulterat i en död polisofficer. För Franklin Robert blir det starten på en hård kamp mot ett trasigt rättssystem.

Courtney B Vance leder en ensemble som också inkluderar Aunjanue Ellis (When They See Us), Mark O’Brien (City on a Hill), Holt McCallany (Mindhunter), Tosin Cole (Doctor Who), Andrene Ward-Hammond (Your Honor) och Bentley Green (Snowfall). Serien är skapad av Peter Moffat (Your Honor).

61st Street har premiär på amerikanska AMC den 10 april då de två första avsitten blir tillgängliga för streaming. Därefter släpps ett avsnitt i veckan. AMC-serier hamnade tidigare hos dåvarande HBO Nordic, men i nuläget finns inget avtal för svensk streaming.