Teaser: HBO-serien Lovecraft Country

Superduon Jordan Peele och JJ Abrams finns bakom Lovecraft Country. Den första HBO-teasern avslöjar en 1950-talsvärld full av olika typer av monster.

Jordan Peele och JJ Abrams sätter som exekutiva producenter sina namnkunniga stämplar på HBO-serien, men det är Misha Green (Underground) som är showrunner för Lovecraft Country som är baserad på en roman av Matt Ruff från 2016.

Atticus Freeman (Jonathan Majors), hans vän Letitia (Jurnee Smollett-Bell) och farbror ”Uncle George” (Courtney B Vance) drar i väg på en gemensam road trip genom ett Amerika som fortfarande präglas av Jim Crow-lagarna som så länge upprätthöll segregationen i USA.

På sin jakt efter Atticus försvunne far (Michael Kenneth Williams) tvingas de göra allt för att överleva i kamp mot både den rasistiska terrorn i det vita Amerika och de fruktansvärda monster som skulle kunna hämtas direkt ur en Lovecraft-skräckis.

Howard Phillips Lovecraft, känd som H P Lovecraft, var en amerikansk författare från Providence, Rhode Island. Han var fascinerad av kosmisk skräck och blev själv en av de mest inflytelserika skräckförfattarna under den första halvan av 1900-talet i den subversiva subgenren weird fiction. Dessutom var Lovecraft en profilerad vit makt-rasist.

HBO-serien Lovecraft Country har premiär i augusti.