De ska spela Tegan and Sara i High School

De upptäcktes via Tik Tok. Tvillingarna Railey och Seazynn Gilliland ska spela Tegan and Sara i tv-serien baserad på musikduons bok High School.

De numera 41-åriga tvillingsystrarna Tegan och Sara Quin skrev vartannat kapitel i den självbiografiska romanen High School som utkom 2019. Boken har de placerat i händerna på goda vännen Clea DuVall. Det är Veep-skådespelerskan och Happiest Season-regissören DuVall som ska göra tv-serie av den kanadensiska tvillingduons ungdomsår, då de mötte sina första kärlekar och tog sina första stapplande steg mot den musikkarriär som de fortfarande delar i bandet Tegan and Sara.

Tvillingarna Sara och Tegan Quin.

Nu är det klart att det blir tv¨å nykomlingar som ska spela duon i coming of age-serien. Tvillingarna Railey och Seazynn Gilliland upptäcktes på Tik Tok av Tegan och Sara Quin själva.

“Det kändes som ödet när jag första gången såg Railey och Seazynn på Tik Tok. Det var något otvivelaktigt lockande med dem. De var söta och originella och omöjliga att inte titta på. Jag kände mig tvungen att skicka video till Sara och skrev ’synd att de inte skådespela’. Sara blev inte avskräckt. De är artister, musikaliska och dynamiska. Du kan inte lära ut karisma, sa Sara, vilket de har i mängder. Sara var obeveklig – de här var de tvillingar som vi ville skulle spela oss. Vi blev jätteglada när de blev castade och kan inte bli gladare över att allting gick att lösa”, säger Tegan Quin i ett uttalande.

Enligt Amazon ska Railey porträttera en Tegan som är sällskaplig, självsäker och extrovert, och som via musken utforskar sin sårbarhet. Seazynn ska poträttera Sara som är en reserverad, observant och känslig 15-åring som via musiken för första gången får lite självförtroende.

Tvillingarnas mamma ska spelas av Cobie Smulders (How I Met Your Mother) och Kyle Bornheimer (Brooklyn Nine-Nine) ska spela deras styvfar

Det är Amazons annonsfinansierade streamingtjänst IMDb TV som har beställt ungdomsserien som beskrivs som en transcendent historia om att finna sin identitet – en resa som blir ännu mer komplicerad om du har en tvilling vars egna inre kamp påminner om din egen. Det är också en historia om att acceptera sin sexuella läggning, båda systrarna kom ut som lesbiska redan som tonåringar.

Serien som börjar spelas in den 21 mars i musikduons barndomstrakter i Alberta, Calgary.