Premiärdatum för Lovecraft Country

Nästa stora HBO-serie utspelar sig på 1950-talet och är full av mänskliga och ickemänskliga monster. Lovecraft Country har fått ett premiärdatum i augusti.

Superduon Jordan Peele och JJ Abrams sätter som exekutiva producenter sina namnkunniga stämplar på den ambitiösa HBO-serien, men det är Misha Green (Underground) som är showrunner för Lovecraft Country som bygger på en roman av Matt Ruff från 2016.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=101&v=VJV9acMsDwM&feature=emb_logo

Atticus Freeman (Jonathan Majors), hans vän Letitia (Jurnee Smollett-Bell) och farbror ”Uncle George” (Courtney B Vance) drar i väg på en gemensam road trip genom den amerikanska södern som på 1950-talet fortfarande präglades av de så kallade Jim Crow-lagar som så länge upprätthöll segregationen i USA.

På sin jakt efter Atticus försvunne far (Michael Kenneth Williams) tvingas de göra allt för att överleva i kamp mot både den rasistiska terrorn från det vita Amerika och de fruktansvärda monster som skulle kunna hämtas direkt ur en Lovecraft-skräckis.

Howard Phillips Lovecraft, känd som H P Lovecraft, var en amerikansk författare från Providence, Rhode Island. Han var fascinerad av kosmisk skräck och blev själv en av de mest inflytelserika skräckförfattarna under den första halvan av 1900-talet i den subversiva subgenren weird fiction. Dessutom var Lovecraft en profilerad vit makt-rasist.

HBO-serien Lovecraft Country har USA-premiär den 16 augusti, vilket betyder dagen därpå på HBO Nordic.