Premiärdatum för Lovecraft Country

DELA

Nästa stora HBO-serie utspelar sig på 1950-talet och är full av mänskliga och ickemänskliga monster. Lovecraft Country har fått ett premiärdatum i augusti.

Superduon Jordan Peele och JJ Abrams sätter som exekutiva producenter sina namnkunniga stämplar på den ambitiösa HBO-serien, men det är Misha Green (Underground) som är showrunner för Lovecraft Country som bygger på en roman av Matt Ruff från 2016.

Atticus Freeman (Jonathan Majors), hans vän Letitia (Jurnee Smollett-Bell) och farbror ”Uncle George” (Courtney B Vance) drar i väg på en gemensam road trip genom den amerikanska södern som på 1950-talet fortfarande präglades av de så kallade Jim Crow-lagar som så länge upprätthöll segregationen i USA.

På sin jakt efter Atticus försvunne far (Michael Kenneth Williams) tvingas de göra allt för att överleva i kamp mot både den rasistiska terrorn från det vita Amerika och de fruktansvärda monster som skulle kunna hämtas direkt ur en Lovecraft-skräckis.

Howard Phillips Lovecraft, känd som H P Lovecraft, var en amerikansk författare från Providence, Rhode Island. Han var fascinerad av kosmisk skräck och blev själv en av de mest inflytelserika skräckförfattarna under den första halvan av 1900-talet i den subversiva subgenren weird fiction. Dessutom var Lovecraft en profilerad vit makt-rasist.

HBO-serien Lovecraft Country har USA-premiär den 16 augusti, vilket betyder dagen därpå på HBO Nordic.