Trailer: Danes och Hiddleston i frestelse

Förbjuden kärlek och ett mystiskt monster. Apple TV+ har släppt trailern för The Essex Serpent med Claire Danes och Tom Hiddleston.

När Claire Danes gör tv-comeback så är det i en serie som inte har något alls gemensamt med Homeland. Inte med Loki heller för den delen, så även för Tom Hiddleston är kostymdramat The Essex Serpent en utflykt i tid och rum.

Miniserien The Essex Serpent (Ormen i Essex) bygger på en bästsäljande roman av Sarah Perry och utspelar sig på under det viktorianska 1800-talet. Claire Danes spelar den relativt unga änkan Cora Seaborne som flyttar från London till den lilla byn Aldwinter i Essex för att tillfredsställa sitt intresse för paleontologi. Där formar hon ett särskilt band med prästen i byn, spelad av Tom Hiddleston. “Jag kan inte tänka klart när jag är runt dig”, säger Hiddleston till Danes i den nysläppta trailern för miniserien.

Förbjuden kärlek mellan Tom Hiddleston och Claire Danes. Foto: Apple TV+

Cora Seaborne är fascinerad av lokalbefolkningens övertygelse om att en mytologisk sjövarelse, kallad just The Essex Serpent, ska ha återvänt till området, men när en tragedi inträffar anklagas hon själv av bybor för att ha lockat fram monstret.

I andra roller syns Frank Dillane (Fear the Walking Dead), Clémence Poésy (Genius: Aretha) och Hayley Squires (True Things).

The Essex Serpent hör hemma hos Appel TV+. De första två av totalt sex avsnitt landar hos streamingtjänsten den 13 maj.