Homeland på SVT Play i kväll

Homelands femte säsong är igång. Även om den populära dramaserien inte finns i SVT1:s tablå förrän om en vecka kan du se Carrie Mathison & Co redan i kväll – på SVT Play.

Besvikelsen var stor då det stod klart att SVT i höst väntar en hel vecka med att sända de nya avsnitten. Premiären på Showtime var i går kväll den 4 oktober (i natt svensk tid). Premiären på SVT1 är först på söndag den 11 oktober.

Men SVT har delvis reparerat sin klantighet. Även den femte säsongen kommer att sändas på SVT Play ett dygn efter premiären. Från klockan 22 i kväll går det alltså att streama serien. Dessutom sänds det första avsnittet på SVT24 klockan 22.45.

Den nya säsongen av Showtimes hitserie är inspelad i Berlin och tar vid två år efter de traumatiska händelserna i Islamabad som avslutade den fjärde säsongen. Carrie Mathison (Claire Danes) har frivilligt lämnat CIA och jobbar nu som säkerhetsansvarig för en tysk filantrop – men hamnar som vanligt mitt i händelsernas centrum. Saul Berenson (Mandy Patinkin) och Peter Quinn (Rupert Friend) har fortfarande betydelsefulla roller, och dessutom tillkommer fyra nya skådespelare, inklusive Miranda Otto från Sagan om Ringen-filmerna.

Rapporterna hittills talar om en lovande inledning av säsong 5. Här är den officiella trailern:

https://www.youtube.com/watch?v=3yBHxsTnIXg

Här är också en sneak peek från det första avsnittet:

https://www.youtube.com/watch?v=IFEF0Vja3Zs