Tre nya Marvel-serier i samma teaser

Disney+ har släppt en första teaser för de nya Marvel-serierna WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier och Loki.

Ett helt gäng Marvel-karaktärer kommer att introduceras för tv-publiken som en del av jättesatsningen för att locka prenumeranter till Disneys nya streamingplattform Disney Plus.

Först ut är WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier och Loki. Under nattens Super Bowl släpptes de första rörliga bilderna från de tre serierna i en gemensam teaser. Det är bara fråga om 30 sekunder totalt, men alla huvudkaraktärerna hinner presentera sig.

Mest får vi se av Elizabeth Olsen som i ena sekunden syns i den ikoniska Scarlet Witch-kostymen och i nästa befinner sig i en svartvit förortsvärld där Wanda Maximoff interagerar med Paul Bettanys Vision. Wanda Vision har tidigare beskrivits som en surrealistisk sitcom och de första klippen förstärker det intrycket.

Teasern inleds med att Anthony Mackies Sam “Falcon” Wilson plockar upp Captain Americas sköld och avslutas med en varning från Tom Hiddlestons Loki.

Av de tre Marvel-serierna kommer The Falcon and the Winter Soldier att ha premiär först, någon gång i augusti. Historien som ska berättas följer på händelserna i Avengers: Endgame. Sam Wilson/Falcon och Bucky Barnes/Winter Soldier (Sebastian Stan) ger sig tillsammans ut på ett globalt äventyr som testar både deras förmågor och deras tålamod. Emily van Camp återvänder som Sharon Carter och Daniel Brühl gör rollen som fienden Zemo. Dessutom adderas karaktären John Walker spelad av Wyatt Russell.

Den andra serien som fått ett preliminärt premiärdatum är WandaVision som kommer till Disney Plus i december. Förutom Elizabeth Olsen och Paul Bettany medverkar Kat Dennings (Darcy). Randall Park (Jimmy Woo) och Kathryn Hahn (ny karaktär). Teyonah Parris gör rollen som Monica Rambeau som vuxen.

Det finns inget exakt datum för när Disney+ blir tillgängligt i Sverige, men det har sagts att samtliga skandinaviska länder ska få tillgång till innehållet på streamingplattformen under sommaren 2020.

Ytterligare tre Marvel-karaktärer har fått klartecken för egna serier. Ms Marvel, Moon Knight och She-Hulk är alla på väg till Disney+. Läs mer om de serierna här.

Uppdaterat med preliminära premiärdatum 2020-02-08.