Premiärdatum för Homeland – först 2020

Homelands åttonde och sista säsong var redan försenad. Nu är premiären framflyttad till 2020. I februari återvänder Homeland till seriens rötter.

Senast vi hörde något om Homeland var i mars. Då blev det känt att säsongen försenats och att den sista säsongen blir en familjeaffär eftersom Claire Danes får sällskap av maken Hugh Dancy, som i en gästroll utmanar Carrie Mathisons gamle vän och mentor Saul Berenson (Mandy Patinkin).

Nu står det klart att den åttonde och sista säsongen av dramaserien om CIA-agenten med bipolar diagnos försenats ytterligare. Under Showtimes TCA-dag (Television Critics Association) spelades det upp en trailer som avslöjar att Homeland återvänder först den 9 februari 2020. SVT har rättigheterna i Sverige och även om det lär dröja innan SVT ger besked om hur tablån ser ut i februari så bör det betyda att det går att streama avsnitten dagen därpå, på SVT Play. De sju tidigare säsongerna finns på Netflix.

Enligt amerikanska medier visar trailern att Homeland i den sista säsongen går tillbaka till rötterna. Carrie är återigen en CIA-agent som arbetar i ett icke namngivet land i Mellanöstern. Där anklagas hon för att ”arbeta för fienden” och kämpar med ett sviktande minne. Allt medan Saul – återigen – blir kidnappad av talibaner.

Under Showtimes TCA-dag offentliggjordes också premiärdatum för:
Shameless säsong 10 (3 november), 
• Ray Donovan säsong 7 (17 november)
• Kidding säsong 2 (2 november).
• Fortsättningsserien The L Word: Generation Q debuterar den 8 december.