Svenska Hedda spåkvinna i Beforeigners

Hedda Stiernstedt gör entré in den andra säsongen av Beforeigners. Svenskan spelar en spåkvinna från vikingatiden i den norska HBO-serien.

Beforeigners är HBO:s första norska originalserie. Serien är en blandning av kriminalserie och science fiction där premissen är att det dyker upp människor från tre olika tidsepoker: stenåldern, vikingatiden och sent 1800-tal och att dessa människor – ”beforeigners” – inte har något minne av hur det har gått till.

Den andra säsongen började spelas in i oktober i Norge. Nicolai Cleve Broch och Krista Kosonen återvänder som den ovanliga polisduon Lars Haaland och Alfhildr Enginnsdottir. De får sällskap av flera nya karaktärer, däribland svenska Hedda Stiernstedt, mest känd för sin roll som Nina i SVT:s Vår tid är nu. I den norska HBO-serien dyker hon upp som en mystisk vikingakvinna.

– Rollen skiljer sig från allt jag gjort tidigare. Jag spelar en spåkvinna, en så kallad ”volve” från vikingatiden som har emigrerat till framtiden, berättar 33-åringen för tidningen VG.

Medverkar gör även Paul Kaye (Game of Thrones), Ann Akin (I May Destroy You), Jade Anouka (His Dark Materials), Billy Postlethwaite (Chernobyl) och Philip Rosch (The Alienist).

Oslos första multi-temporala polisteam tar i den andra säsongen sig an ett nytt ovanligt fall. En 1800-talskvinna hittas brutalt mördad och snart inser Lars och Alfhildr att de jagar svaret på en gåta med förgreningar både i andra länder och århundraden.

Den första säsongen av Beforeigners finns på HBO Nordic. Den andra har ännu inte fått något premiärdatum.