Startdatum för Courteney Cox nya serie

Friends-stjärnan Courteney Cox gör tv-comeback i en skräckkomedi där hon har sällskap av Greg Kinnear och Mira Sorvino. Shining Vale har premiär den 6 mars.

Det var ett tag sedan Courteney Cox syntes i film- eller tv-sammanhang utöver den uppmärksammade Friends-reunion där hon agerade som sig själv. Men nu laddar hon för dubbel comeback i skräckgenren under 2022. På filmduken handlar det förstås om Scream 5 och på tv-skärmarna handlar det om nya skräckkomediserien Shining Vale.

I Starz skräckkomedi heter Courteney Cox karaktär Patricia ”Pat” Phelps. Efter att ha levt ett vilt liv som ung skrev hon en vågad drog- och alkoholdränkt kvinnolyftande roman. 17 år senare har hon fortfarande inte skrivit någon ny roman. Hon är nykter men totalt otillfredsställd. Äktenskapet med Terry (Greg Kinnear) är i kris efter att Pat haft en affär med en ung hantverkare.

I ett desperat försök att rädda äktenskapet flyttar familjen Phelps från Brooklyn till ett 200-årigt hus i Shining Vale, Connecticut. Det är där som det visar sig pågå paranormala aktiviteter, som dock bara Pat verkar märka av. Hon är övertygad om att hon är antingen deprimerad eller besatt, symptomen visar sig nämligen vara likadana.

Familjens tonårsbarn Gaynor och Jake, spelas av Gus Birney och Dylan Gage medan rollen som Pats bästa vän Kam spelas av Merrin Dungey.

Mira Sorvino gör rollen som Rosemary som enligt karaktärsbeskrivningen antingen är Pats alter ego, en person med splittrad personlighet, hennes musa eller en demon som försöker ta över Pat …

Här är de första bilderna från Shining Vale:

Starz har också spikat premiärdatumet för Shining Vale som debuterar den 6 mars. I Sverige är Viaplay hem för Starz-serier.