Ny säsong på gång av Beforeigners

HBO:s första norska originalserie Beforeigners blev en framgång. En andra säsong av kriminaldramat med sci fi-inslag börjar spelas in i oktober.

Beforeigners hade premiär i augusti förra året och på HBO är man mycket nöjda med hur serien har tagits emot.

“Vi älskade Beforeigners I Norden. Serien har fått fantastisk respons även utanför våra gränser och vi kan knappt vänta på att se vad Anne och Eilif har hittat på för säsong 2”, säger Antony Root, EVP original programming and production, HBO Europe.

Anne och Ellif heter Bjørnstad respektive Skodvin i efternamn och är de två som tillsammans skapat dramaserien som har inslag av både satir och science fiction.

Nicolai Cleve Broch (Frikänd) och Krista Kosonen (Blade Runner 2049) spelar huvudkaraktärerna Lars Haaland och Alfhildr Enginnsdottir som i serien blir centrala för att förstå ett okänt fenomen som inträffat världen över. Efter att kraftfulla ljusblixtar träffat havet börjar det dyka upp människor från tre olika tidsepoker: stenåldern, vikingatiden och sent 1800-tal. Dessa människor – ”beforeigners” – har inget minne av hur det har gått till.

Nicolai Cleve Broch och Krista Kosonen. Foto: Erik Evjen/HBO Nordic

I säsong ett blev Alfhildr, en kvinna från vikingatiden, ihopparad med den utbrända kriminalpolisen Lars Haaland, som en del i polismyndighetens integrationsprogram. De utredde då mordet på en okänd kvinna med stenålderstatueringar. 

I den nya säsongen får Oslos första multi-temporala polisteam återigen ta sig an ett ovanligt fall. En 1800-talskvinna hittas brutalt mördad och snart inser Lars och Alfhildr att de jagar svaret på en gåta med förgreningar i andra länder och århundraden.