Adjö till Batwoman och DC-legender

Varken Batwoman eller långköraren Legends of Tomorrow får någon ordentlig final. Båda DC-serierna läggs abrupt ned.

Det är två DC Comics-baserade The CW-serier med kvinnor i huvudrollerna och queer kärlek i förgrunden som nu fått nedläggningsbesked inom loppet av några timmar. I Sverige finns den ena superhjälteserien, Batwoman, på HBO Max och den andra, DC’s Legends of Tomorrow, kan ses på Netflix.

Först kom beskedet att Batwoman läggs ned efter tre säsonger. Det avsnitt som sändes för en månad sedan får nu duga som seriens final.

Javicia Leslie klev in på scenen som Ryan Wilder aka den nya Batwoman i säsong två av superhjälteserien.

Fansen fick beskedet via showrunner Caroline Dries när hon delade med sig av kanalen The CW:s beslut på Twitter: “Fick precis det tråkiga beskedet att det inte blir någon säsong fyra av Batwoman. Jag är besviken men full av tacksamhet. Vilken ära att få göra 51 avsnitt.”

Batwoman själv, Javicia Leslie, följde upp med detta budskap till fansen:

För Legends of Tomorrow, som hade premiär 2016, blev det till slut 110 avsnitt över sju säsonger.

Även Legends showrunner Keto Shimizu utryckte sorg och tacksamhet på Twitter. Kontot för seriens författarrum gjorde också ett uttalande på Twitter när blev känt att den ganska wacky men unerhållande DC-serien gjort sitt: “Den lilla serien som inte var tänkt att bli av växte till en serie som kunde bli precis vad den ville /…/ Vi kommer att sakna att skapa den här serien, men mest kommer vi att sakna att skapa tillsammans och att dela det med er. Legender dör aldrig!”

Caity Lotzs karaktär Sara Lance dök först upp i Arrow och tog så småningom över som kapten för antihjältarna i Legends of Tomorrow.

Av alla Greg Berlanti-producerade superhjälteserier inom det som kommit att kallas Arrowverse återstår nu bara Flash och Superman & Lois.

Det ryktas om en försäljning av The CW. Det har skapat extra osäkerhet kring framtiden för många av kanalens serier, varav flertalet finns på svenska HBO Max som i nuläget ingår i samma koncern. Flash, Riverdale och Dynasty har dock, liksom Legends of Tomorrow, så många säsonger på nacken, att de serierna hann landa inom ramen för det tidigare avtalet med Netflix.

Hittills har All American, The Flash, Kung Fu, Nancy Drew, Riverdale, Superman & Lois och Walker förnyats. Efter nedläggningsbeskedet för Batwoman och Legends of Tomorrow återstår nu besked om framtiden för Charmed, Dynasty, In the Dark, Legacies, Roswell, New Mexico, Stargirl, All American: Homecoming, The 4400, Naomi och Tom Swift.