Trailer: Andrew Scott som bedragaren Ripley

Matt Damon gjorde rollen som Tom Ripley i filmen från 1999. I Netflix svartvita trailer för tv-serien Ripley träder Andrew Scott fram som bedragaren i en till synes mer noir-betonad version.

Netflixserien Ripley är baserad på Patricia Highsmiths psykologiska kriminalroman om bedragaren Tom Ripley, som även låg till grund för Anthony Minghellas klassiska film The Talented Mr Ripley från 1999.

TV-serien följer liksom filmen Tom Ripley under tidigt 1960-tal i New York när en förmögen affärsman anlitar honom för att resa till Italien och försöka övertyga mannens vagabond-son att återvända hem och ta hand om affärerna. Att tacka ja till uppdraget ”är det första steget in i ett komplext liv av svek, bedrägerier och mord”, enligt synopsis.

I filmen spelades de tre huvudrollerna av Matt Damon, Jude Law och Gwyneth Paltrow.

I tv-serien är det Andrew Scott som får användning för sin charm och karisma i rollen som Tom Ripley. Irländaren är känd som ”the hot priest” efter sin medverkan i mångfaldigt Emmy-belönade Amazon-serien Fleabag och hyllad för sin insats i filmaktuella All of Us Strangers. 

Dakota Fanning, senast aktuell i The First Lady, spelar Marge Sherwood, en amerikanska som lever i Italien, och som börjar misstänka att det döljer sig andra, mörkare motiv bakom Toms agerande. “Han är en lögnare. Det är hans yrke”, säger hon i trailern.

Rollen som Marge Sherwoods pojkvän och affärsmannens bortskämda slacker-son, Richard ”Dickie” Greenleaf, har i tv-serien tagits över av Johnny Flynn (Genius).

Alla åtta avsnitten är skrivna och regisserade av Steven Zaillian, medskapare av HBO-serien The Night Of och pennan bakom Schindler’s List och The Irishman.

Ripley har premiär den 4 april. Här är den nysläppta trailern.