Trailer: Westworld i verkliga världen

Westworld tar oss till ett futuristiskt Los Angeles i säsong tre. I den nysläppta trailern försöker Dolores klara sig ute i den verkliga världen.

Efter två säsonger i en vilda västern-liknande temapark ute i öknen befolkad av robotar som är kusligt lika människor tar den nya säsongen av sci fi-serien klivet ut i den verkliga världen, eller snarare ett futuristiskt Los Angeles där människor och robotar lever sida vid sida på ett helt annat sätt än de gjorde i temaparken.

Dolores (Evan Rachel Wood) tog essensen av några av robotarna med sig när hon i slutet av den andra säsongen rymde från den kollapsade temaparken. I trailern, som HBO valt att släppa under San Diego Comic con, säger Dolores att de är ”ensamma, för få. Vi måste vara smartare än dem, annars hittar de oss. Och de kommer att döda oss”.

Skaparna Jonah Nolan och Lisa Joy överger dock inte temaparkerna helt. Thandie Newtons Maeve är värdinna i en ny park som tycks utformad som ett Europa ockuperat av nazister. Det är där Jeffrey Wrights Bernard hittar henne när han letar efter en robot som är kraftfull nog att utmana Dolores. Även Tessa Thompson syns i trailern, som Charlotte Hale eller vem det nu är i robotkroppen.

Nya för säsongen är Aaron Paul, som syns i trailern, Lena Whaite och Vincent Cassel. Premiär blir det inte förrän någon gång nästa år.

Westworld har hela tiden varit en serie med stor potential. Den nya säsongen öppnar nya möjligheter som förhoppningsvis får sci fi-serien att leva ut den potentialen. Recensionen av säsong ett finns här och säsong två här.