Trailer: A Discovery of Witches åter

A Discovery of Witches förflyttar sig till det elisabetanska London i den andra säsongen av vampyrdramat med Matthew Goode och Teresa Palmer.

Den brittiska dramaserien bygger på romantrilogin All Souls av Deborah Harkness som blandar romantik, spänning, magi och historiska platser i en berättelse som utspelar sig i en värld där häxor, vampyrer och demoner passerar som människor.

Tv-bearbetningen från Sky One hade premiär i september 2018 på HBO Nordic. Den 8 januari är det äntligen dags för säsong två som bygger på den andra boken Shadow of Night. Inspelningen av det tredje kapitlet, baserat på The Book of Life, har redan inletts, vilket det berättas om i en bakom kulisserna-video som kan ses här.

Under den första säsongen avslöjades att den begåvade historikern vid Bodleian Library i Oxford, Diana Bishop (Teresa Palmer), är häxa. Hon upptäckte ett gammalt förtrollat ​​manuskript som skulle innehålla hemligheten om de magiska varelsernas existens och kastades sedan in i ett gåtfullt mysterium.

I den andra säsongen reser Diana Bishop och vampyren Matthew Clairmont (Matthew Goode) tillbaka i tiden till ett London under den elisabetanska eran fullt av spioner och bedragare. Där finns också Matthews gamla vänner i det mystiska School of Night. De två letar efter en privatlärare till Diana för att hon bättre ska kunna förstå sitt arv, men när Matthews förflutna börjar jaga dem hamnar de på en resa som tar dem till hjärtat av den gamla vampyrens mörka hemligheter.