Tom Hiddleston som samtida äventyrare

Tom Hiddleston ska spela den samtida äventyraren Henry Worsley i en miniserie från Pachinko-skaparen Soo Hugh.

Tom Hiddleston är mest känd som Loki hos Disney+, men nu förlänger han relationen med Apple TV+ där han redan är aktuell i perioddramat The Essex Serpent som har premiär på streamingtjänsten den 13 maj. Brittens nya Apple-åtagande heter The White Darkness och är en miniserie som beskrivs som en trollbindande historia om mod, kärlek, familj och den mänskliga kapacitetens extremer.

Apple TV-kollegan och skaparen av hyllade Pachinko, Soo Hugh, har skapat även The White Darkness. Showrunner-ansvaret delar hon med Mark Heyman (Black Swan), men även Theresa Kang-Lowe från Pachinko-teamet är inblandad som exekutiv producent. Tom Hiddleston har också producent-status.

Soo Hugh har hämtat inspiration till The White Darkness från det äventyrliga liv som Henry Worsley levde fram till sin död 2016. Worsley var en brittisk upptäcktsresande och före detta arméofficer. Han var en hängiven make och far och en hedervärd man, men också besatt av äventyr som tog sig uttryck i bland annat en episk resa per fot över Antarktis.