Tim Burtons heta Addams Family-planer

Den klassiska familjen Addams är på väg tillbaka till tv-dukarna. Det är ingen mindre än Tim Burton som planerar att debutera som tv-regissör.

Familjen Addams dök för första gången upp i tidningen New Yorker 1938, då i tecknad form. Den första klassiska tv-serien är från 1964 och därefter har det gjorts både tecknade tv-serier och spelfilmer om den udda och bisarra aristokratfamiljen med den gotiska klädstilen.

Familjen består av patriarken Gomez, hustrun Morticia och barnen Wednesday och Pugsley. Den nya tv-serien ska utspela sig i nutid och berättas från Wednesdays perspektiv och beskriva hur världen skulle se ut genom hennes ögon. Christina Ricci gjorde karaktären ikonisk i 1990-talsfilmerna The Addams Family och Addams Family Values.

Enligt Deadline Hollywood befinner sig Tim Burton, regissör av storfilmer som Batman Returns och Edward Scissorhands, i förhandlingar om att regissera samtliga avsnitt av The Addams Family-serien. Radarparet Alfred Gough och Miles Millar ska skriva manus. Duon är mest kända för långköraren Smallville och senast Into the Badlands.

Budgivning pågår om projektet och enligt Deadline Hollywood ligger Netflix bäst till för att ro hem Addams Family-paketet.