Teaser: Tjejband återförenas i Girls5eva

De var en one hit wonder-grupp på 1990-talet. Nu har deras popstjärnedrömmar återupplivats. Den första teasern för Girls5eva är en sång.

Komediserien Girls5eva är skapad av Meredith Scardino och produceras av radarparet Tina Fey och Robert Carlock (30 Rock, The Unbreakable Kimmy Schmidt) för NBC-ägda streamingtjänsten Peacock.

Det är namnkunnigt även framför kameran. Sångerskan Sara Bareilles, musikalstjärnan Renée Elise Goldsberry (Hamilton), Busy Philipps (Cougar Town) och komikern Paula Pell spelar de fyra bandmedlemmarna Dawn, Wickie, Summer och Gloria.

Kvartetten kommer plötsligt i ropet igen tack vare en ung rappare som samplat gruppens gamla hit. Decennier senare har kvinnorna makar, barn, jobb, lån, åldrande föräldrar och värk i axlarna – kan de balansera allt detta med Girls5eva?

“Jag ville skriva en serie om kvinnor i min åldersgrupp och kunna prata om allt som du går igenom som kvinna i 40-årsåldern. Då kom det till mig. Det vore fantastiskt att göra det med musiken som bakgrund och det här med att pröva igen som metafor för att pröva något i den period i livet när du kanske mer lutar dig tillbaka i livet eller blivit bekväm”, förklarade Meredith Scardino under dagens virtuella TCA-presentation.

Peacock har släppt en första teaser där kvartetten framför sin signatursång och där ”coming soon” är det enda som nämns angående starten av Girls5eva.