Trailer: Delete Me med Amalia Holm

Två svenskor har framträdande roller i norska ungdomsdramat Delete Me. Serien med Amalia Holm och Happy Jankell har premiär på Viaplay den 7 mars.

I Delete Me utforskas hur det är att växa upp och bli vuxen i en tid där sociala medier och Internet gör att allt kan dokumenteras och där framför allt unga tjejer kan få stämplar som är omöjliga att befria sig ifrån.

Svensk-norska Amalia Holm befinner sig just nu i Vancouver för inspelningen av den andra säsongen av Motherland: Fort Salem där hon spelar häxan Scylla. I Delete Me gör hon rollen som Marion. Hon är bästa vän med Marit (Thea Sofie Loch Næss) och de ska bara överleva studenten och säkra ett stipendium för att sedan åka till Miami och tillsammans upptäcka mer av livet. Men när en intim film på Marion börjar spridas förändras allting.

Det andra svenska bidraget i den norska Viaplay-serien är Happy Jankell. Hennes karaktär Fanny är en nätaktivist och hacker som ser det som sitt kall att hjälpa tjejer som utsatts för övergrepp på nätet.

Happy Jankell som Fanny i Delete Me. Foto: Nent

”Det är en serie med ett högaktuellt tema och ett enormt viktigt budskap. Jag hoppas den inte ”bara” blir ett ungdomsdrama utan något som alla ser, det kanske till och med är extra viktigt att vuxna ser den. Jag är väldigt glad över att vara en del av Delete Me”, säger Happy Jankell.