Rebecca Ferguson i dystopiska Wool

Rebecca Ferguson återvänder till tv. Svenskan ska både producera och spela huvudrollen i en serie baserad på en populär dystopisk romansvit.

Rebecca Ferguson har en framgångsrik filmkarriär, hon spelar just nu in Mission Impossible 7 och syns i kommande storfilmen Dune. Hennes senaste stora tv-roll var som drottning Elizabeth i The White Queen 2013, som hon belönades med en Golden Globe för.

Nästa stora tv-projekt för Rebecca Ferguson är en postapokalyptisk science fiction-berättelse byggd på den boksvit som författaren Hugh Howey började publicera på egen hand 2011. Silo-serien inleddes med Wool som även är titeln på den serie som nu beställts av Apple TV+.

Wool utspelar sig i en förstörd och giftig framtidsvärld där ett samhälle existerar djupt nere under en gigantisk silo. Där lever kvinnor och män i en tillvaro full av begränsande regler som de tror är menade att skydda dem. Rebecca Fergusons karaktär heter Juliette och är en självständig och hårt arbetande ingenjör.

Den svenska skådespelaren delar producentansvaret med en norsk regissör. Morten Tyldum (The Imitation Game) ska också regissera. Han har tidigare jobbat med Apple TV+ som regissör för Defending Jacob.