The Mandalorian får två spinoffer

Star Wars-serien The Mandalorian ynglar av sig i två spinoffer. Ahsoka och Rangers of the New Republic är på väg till Disney Plus.

Disneys nu ett år gamla streamingtjänst har hittills inte haft särskilt många originalserier att skryta med. Med ett stort undantag: Jon Favreaus Star Wars-serie The Mandalorian som blivit en jättesuccé och nu är inne på sin andra säsong.

Ett helt gäng nya serier sprungna ur Star Wars-universumet är nu på väg till Disney Plus, inklusive två spinoffer som utspelar sig i samma tidslinje som The Mandalorian. Det handlar alltså om Star Wars: Ahsoka och Star Wars: Rangers of the New Republic.

Rosario Dawson gjorde entré som Ahsoka Tano för ett par veckor sedan i ett avsnitt av The Mandalorian döpt till Chapter 13: The Jedi, som fick ett mycket positivt mottagande. Det var bara en försmak. Disney har i veckan bekräftat att karaktären ska få en egen serie.

Ahsoka Tano är en tidigare elev och efterföljare till Anakin Skywalker och en av få kvarvarande Jedi-mästare. I tv-sammanhang har karaktären tidigare bara funnits i animerad form.

Disney har inte avslöjat några detaljer kring Rangers of the Old Republic, men Star Wars-kännarna gissar att serien kommer att handla om Sector Rangers, en sorts intergalaktisk polisstyrka som bildades av den galaktiska republiken innan Clone Wars. Kanske kan det rent av handla om en procedurserie satt i Star Wars-universumet.

Jon Favreau och Dave Filoni kommer att ha sina händer i båda spinofferna. När de dyker upp hos Disney Plus återstår att se, men en av serierna bör vara klar inom ett år eftersom Disney annonserat att ”nästa kapitel startar i december 2021”.

Totalt ska tio Star Wars-serier levereras till Disney Plus-tittarna under de närmaste åren. Då inkluderas även tidigare annonserade serier om Obi-Wan Kanobi, Cassian Andor och Lando Calrissian. Likaså en Rouge One-spinoff och Leslye Headlands kvinnodrivna Star Wars-serie som nu har fått en titel. The Acolyte beskrivs av Disney som en mystery thriller och ska utspelas under de sista dagarna av High Republic-eran, ett hörn av Star Wars-galaxen som inte utforskats tidigare.