Premärdatum för superhjälten Luke Cage

Luke Cage dök först upp i serien Jessica Jones. Nu har hans egen serie fått ett premiärdatum. Den 30 september blir den nya superhjälteserien tillgänglig på Netflix.

Mike Colter, som spelar Luke Cage, droppade själv premiärdatumet under gårdagskvällens premiärparty för Daredevil. Du kan se det själv i videon nedan.

Vi vet sedan förut att sjuksköterskan Claire Temple (Rosario Dawson) följer med över till Luke Cages egen serie som utspelar sig i Harlem. Nu vet vi också att Sonia Braga spelar hennes mamma. I rollistan återfinns även Mahershala Ali, Theo Rossi, Alfre Woodward och Simone Missick. Om det blir något besök från Krysten Ritters Jessica Jones är fortfarande oklart.

Se de första bilderna från inspelningen av Luke Cage här och läs vår exklusiva intervju med Mike Colter här.

Luke Cage, som har osårbart skinn och superkrafter, är den tredje av fyra tecknade superhjältar som får liv tack vare ett samarbete mellan Netflix och Marvel Studios. Först lanserades Daredevil förra våren. Det följdes i november upp med Jessica Jones. Den 18 mars landar den andra säsongen av Daredevil och den 30 september är det allts dags för premiären av Luke Cages egen serie. Därefter återstår bara Iron Fist innan allt ska kulminera i The Defenders, den supergrupp som består av de fyra hjältarna ihop.

Näst på tur står antingen första säsongen av Iron Fist eller andra säsongen av Jessica Jones, men oavsett vad det blir lär det dröja till 2017 eftersom Marvel-bossen Jeph Loeb sagt att målet inte är att släppa mer än en eller två serier varje år.