Jon Bernthal i reboot av American Gigolo

Det är 40 år sedan Richard Gere spelade manlig eskort i American Gigolo. I en reboot satt i nutid tas rollen över av Jon Bernthal.

I film noir-klassikern från 1980 spelar Richard Gere huvudkaraktären Julian Kaye som finansierar ett liv i lyx via prostitution. Kaye formar en allt djupare relation med politikerhustrun Michelle (Lauren Hutton) samtidigt som snaran dras åt när han beordras utnyttja en finansmans fru och hon sedan hittas mördad.

I det pilotavsnitt som Showtime beställt är det Jon Bernthal (The Punisher) som ska spela Julian Kaye. 18 år senare kämpar Kaye för att hitta sin roll i dagens amerikanska sexindustri och försöker samtidigt att ta redo på sanningen om den fälla som placerade honom i fängelse. Han försöker också återuppta kontakten med sin enda riktigt stora kärlek, Michelle. I rebootserien spelas hon av Gretchen Mol (Boardwalk Empire).

Rosie O’Donnell ska spela detektiv Sunday, som upptäcker att ett mordfall som hon stängde för 14 år sedan har öppnats igen. Hon återupptar utredningen och hamnar i ett svart hål av korruption, lögner och politiskt maskineri.

David Hollander, som nyligen avslutade långköraren Ray Donovan hos samma kabelkanal, ska stå för både mans och regi i pilotavsnittet av American Gigolo.