Sarandon mot Friel i countrydrama

Susan Sarandon spelar countrydrottning i en dynasti i Fox musikdrama Monarch som nu fått en trailer. Hennes lika äregiriga dotter spelas av Anna Friel.

Monarch beskrivs som ett multigenerations- och musikaldrama om familjen Roman. I toppen av familjeträdet återfinns countrydrottningen Dottie Cantrell Roman, spelad av Oscarsbelönade Susan Sarandon. Hon har tillsammans med maken Albie (Trace Adkins) byggt ett countrydynasti som hotas av lögner och hemligheter.

Hennes dotter Nicolette “Nicky” Roman vill gärna ärva countrytronen, men frågan är om hennes mor är beredd att låta henne göra det. “Nicky” spelas av Sverigebekantingen Anna Friel som gjorde titelrollen i Hans Rosenfeldts kriminalserie Marcella och nu också är aktuell i Viaplays originalserie The Box som spelades in på Cirkus i Stockholm.

Anna Friel och Susan Sarandon. Foto: Fox

Nicolettes syster Gigi spelas av Beth Ditto. Hon är också redo att kliva ut från sin mors skugga, men Dottie betraktar henne, enligt trailern, mer som ett “wild card”.

Monarch har amerikansk premiär på kanalen Fox den 30 januari. Fox-serier brukar hamna hos streamingtjänsten Hulu. Både Fox och Hulu ägs av Disney så i Sverige ligger Disney+ närmast till hands.