Lucy Hale i brittiska krimserien Ragdoll

Lucy Hale från Pretty Little Liars medverkar i en ny thrillerserie från producenterna av Killing Eve. Ragdoll heter det mörka kriminaldramat.

Lucy Hale har hittills mest förknippats med rom com-filmer och ungdomsserier efter att ha medverkat i hitserien Pretty Little Liars och de mer kortlivade serierna Life Sentence och Riverdale-spinoffen Katy Keane. Ragdoll är en vuxnare serie för Lucy Hale som nu hunnit bli 32 år.

“Jag ville göra något lite överraskande och lite annorlunda. Jag känner att befinner mig i ett annat kapitel av mitt liv. Jag visste inte i vilken genre jag skulle landa, men jag älskar hur som helst den här genren och graviterar mot den här typen av grejer. Jag älskar Killing Eve”, har Lucy Hale förklarat för The New York Post.

Ragdoll är baserad på en bästsäljande roman av Daniel Cole. Handlingen utspelar sig i Storbritannien och följer tre London-detektiver som försöker fånga en mördare som sytt ihop sex offer på ett groteskt sätt och därför dubbats Ragdoll-mördaren.

Detektiven Nathan Rose, som oroas över att hans förflutna kan vara orsak till hans personlig koppling till fallet, spelas av Henry Lloyd-Hughes (Killing Eve). Hans vän och chef Emily Baxter görs av Thalissa Teixeira. Lucy Hale spelar den nya amerikanska rekryten Lake Edmunds som försöker bevisa att hon platsar teamet.

När mördaren skickar en lista över nästa offer till polisen finns Nathan Roses namn med bland namnen. Med alla nya potentiella offer att skydda hamnar poliserna i allmänhetens skottglugg.

Här är också en trailer för Ragdoll.

Ragdoll består av sex avsnitt. Serien har premiär på AMC i USA den 11 november och väntas till den brittiska kabelkanalen Alibi senare i höst/vinter. Inga besked ännu om streamingmöjligheter i Sverige.