Teaser: Tatiana Maslany som She-Hulk

Disney+ har släppt den första teasern för Marvel-serien She-Hulk. Emmybelönade Tatiana Maslany spelar advokat och Hulkens kusin.

Tatiana Maslany tog skådespeleriet till nya höjder under fem säsonger som multipla kloner i Orphan Black och syntes senast i HBO-serien Perry Mason. Nu har kanadensiskan tagit plats i Marvel-universumet som She-Hulk, en av många Marvel-serier som streamingtjänsten Disney+ i dag gett smakprov ifrån.

”Welcome to the family, cuz!”, skrev Mark Ruffalo på Twitter när castingen blev känd och syftade förstås på att She-Hulk är kusin till hans egen Hulken-karaktär i Marvel-universumet. I teasern verkar de två jobba ihop för att få kontroll på krafterna.

Medverkar gör även Tim Roth som The Abomination/Emil Blonsky, Jameela Jamil som She-Hulks fiende Titania. Ginger Gonzaga, Josh Segarra och Reneé Elise Goldsberry finns också i rollistan.

She-Hulk dök för första gången upp i ett seriealbum 1980. Enligt Marvel-mytologin är Jennifer Walters advokat och alltså kusin till Bruce Banner. En akut blodtransfusion gav henne krafter som påminner om Hulkens även om effekterna är något mildare. 

Hennes egen intelligens och juridiska expertis räcker dock långt i sig och hon har under åren fungerat som juridiskt ombud för ett flertal superhjältar. När den egna tecknade serien upphörde på 1980-talet blev She-Hulk medlem både i Avengers och Fantastic Four.

Jessica Gao (Rick and Morty) är manusförfattare, producent och showrunner. Kat Coiro (Dead to Me) har regisserat pilotavsnittet av She-Hulk.