Teaser: Oscar Isaac som Moon Knight

Från ett Disney-universum till ett annat. Disney+ har släppt den första teasern med Oscar Isaac i Marvel-serien Moon Knight.

Oscar Isaac är aktuell i filmen Dune och HBO:s miniserie Scenes From A Marriage (bearbetningen av Ingmar Bergmans Scener från ett äktenskap), men den bredaste exponeringen var i rollen som Poe Dameron i Star Wars. Nu tar Oscar Isaac plats även i Disneys andra stora franchise.

I den nya Marvel-serien spelar Oscar Isaac den före detta legosoldaten Marc Spector vars alter ego är Moon Knight. Spector har också flera andra alter egon, vilka kanske är separata från varandra eller kanske resultatet av multipla personligheter. Samma gäller för Khonshu, som antingen är resultatet av Marc Spectors egen fantasi eller den egyptiske gud som guidar honom genom äventyren. Mr Knight är ett senare alter ego, en konsult åt polisen som bär mask, klär sig i vitt och löser ovanliga brott. Man kan skymta kostymen i teaser trailern.

I övrigt är mycket lite känt om innehåll och karaktärer. De enda skådespelare som bekräftats vid sidan av Oscar Isaac är May Calamawy och Ethan Hawke, dock oklart i vilka roller.

Jeremy Slater (Umbrella Academy) är huvudförfattare för Moon Knight som kommer till Disney+ någon gång under 2`022.