Teaser: HBO:s Perry Mason-serie

Fyra Emmy-vinnare med Matthew Rhys i spetsen finns med i bilden när HBO återupplivar en klassisk tv-karaktär. Perry Mason-serien har nu fått både teaser och premiärdatum.

Det är nu drygt ett år sedan det blev offentligt att The Americans-stjärnan Matthew Rhys tar över Raymond Burrs ikoniska roll som Perry Mason, försvarsadvokaten som skapades av Erle Stanley Gardner och sedan fick ett långt och framgångsrikt liv i tv-rutan.

I HBO:s kriminalserie är det 1931 i Los Angeles och Perry Mason är fortfarande fattig. Han plågas av krigsminnen och ett misslyckat äktenskap när årtiondets fall knackar på dörren; en kidnappning av ett barn som spårat ur.

Ytterligare två Emmy-vinnare finns i ensemblen. John Lithgow (The Crown) spelar Elias Birchard “E.B” Jonathan, mentor och fadersfigur till Perry Mason. Tatiana Maslanys (Orphan Black) karaktär syster Alice är ledare för en församling som kallas Radiant Assembly of God. När syster Alice talar lyssnar åhörarna och hon ämnar utöva den makt hon har på sitt alldeles egna sätt.

Från början var det tänkt att Robert Downey jr skulle göra huvudrollen som Perry Mason, men när tv-projektet inte gick att få ihop med Downey jr:s filmschema klev Matthew Rhys in i bilden. Robert Downey jr finns dock kvar som exekutiv producent tillsammans med hustrun Susan via deras bolag Team Downey. Rhys är också en av de exekutiva producenterna.

Exekutiv producent är även dubbelt Emmy-belönade regissören Timothy Van Patten. Han är en betrodd HBO-regissör och har pilotavsnittet av Game of Thrones, 20 avsnitt av The Sopranos och avsnitt i ytterligare ett antal HBO-serier på sitt cv. Rolin Jones (The Exorcist) och Ron Fitzgerald (Westworld) svarar för manuset.

HBO:s Perry Mason har premiär den 21 juni i USA, i praktiken alltså dagen därpå på HBO Nordic.