Ethan Hawke som slaverimotståndare

Slaverimotståndaren John Brown är huvudperson i miniserien The Good Lord Bird. Ethan Hawke har både skapat serien och spelar huvudrollen.

Den historiska personen John Brown var stark motståndare till det amerikanska slaverisystemet på 1800-talet. Brown var en djupt religiös man, men hade uppfattningen att det inte fungerade med tal, predikningar och skrivelser utan menade att våld var ett nödvändigt ont för att åstadkomma förändring. Han menade till och med att hans kamp mot slaveriet var Guds kall.

I The Good Lord Bird spelas John Brown av Oscar- och Golden Globe-nominerade Ethan Hawke som redan fått mycket beröm för sin insats. Miniserien i sju avsnitt är en dramatisk, historisk och humoristisk berättelse baserad på en prisbelönt bok från 2013 med samma namn, skriven av James McBride. Ethan Hawke har själv svarat för bearbetningen ihop med Mark Richard (Fear the Walking Dead).

Joshua Caleb Johnson som Onion och Ethan Hawke som John Brown i The Good Lord Bird. Foto: Kevin Lynch/Showtime

I serien blir den fiktiva slavpojken Henry ”Onion” Shackleford (Joshua Caleb Johnson) av en slump en del av John Browns familj och det är genom hans ögon som Browns storslagna och lite galna personlighet filtreras.

Förutom Ethan Hawke och Joshua Caleb Johnson medverkar Ellar Coltrane, Hubert Point-Du Jour, Beau Knapp, Mo Brings Plenty, Daveed Diggs, David Morse och Steve Zahn. Ethan Hawkes egen dotter Maya, som slog igenom i säsong tre av Netflixserien Stranger Things, har också en mindre roll i serien.

The Good Lord Bird är en Showtime-serie med premiär på HBO Nordic den 5 oktober. Här är den officiella trailern.

https://www.youtube.com/watch?v=H-Tm63y-S4s&ab_channel=NetflixNetflixVerifierat