Premiärdatum för sci-fi-serier

Det blir lilla julafton för sci fi-fans den 14 december. Då är det premiär för både Childhood’s End och The Expanse.

Den amerikanska science fiction-kanalen Syfy har mycket på gång. Du kan läsa mer om det här. Två av de mest spännande projekten har nu fått sina premiärdatum. Det handlar alltså om Childhood’s End och The Expanse, två serier som båda har böcker som förlagor.

Den som kan sin science fiction känner redan till den brittiske författaren Arthur C Clarkes klassiska roman Childhood’s End (Mot nya världar) från 1953. Historien om de hyperintelligenta utomjordingarna som invaderar jorden och lovar att avskaffa krig, fattigdom och sjukdomar har bearbetats av Matthew Graham (Life on Mars, Ashes to Ashes). Charles Dance från Game of Thrones och Yael Stone från Orange is the New Black ingår i ensemblen. Här är en trailer:

The Expanse bygger på en bokserie där handlingen utspelar sig 200 år framåt i tiden då människorna redan koloniserat Mars och en rad andra planeter. Efterforskningarna efter en försvunnen flicka för ihop två mycket olika män. Tillsammans drivs detektiven (Thomas Jane) och kaptenen (Steven Strait) in i en väv av bedrägerier och lögner som utvecklas till den värsta konspirationen i mänsklighetens historia. Här är en trailer:

Båda serierna har premiär den 14 december. Childhood’s End sänds tre intensiva dagar i rad. Totalt handlar det om ett sex timmar långt event. The Expanse sänder de två första avsnitten den 14 och 15 december och fortsätter sedan med nya avsnitt på tisdagar. Det återstår att se vilka streamingtjänster som plockar serierna till Sverige.