Varför åter huvudfrågan i The Sinner

Carrie Coon har tagit över efter Jessica Biels som leading lady i kriminaldramat The Sinner. I dag är det premiär i USA för säsong två av antologiserien.

USA Network, hem för bland annat Suits och Mr Robot, fick en ny hit förra sommaren med The Sinner, som från början lanserades som en miniserie. Jessica Biel spelade småbarnsmamman Cora Tannetti som av okända skäl, även för henne själv, i blint raseri huggit ihjäl en person på stranden. Resten av avsnitten ägnade sig sedan åt att försöka svara på frågan varför.

Samma frågeställning är i fokus i den andra säsongen av det som nu förvandlats till en antologiserie. Jessica Biel berättar i videon nedan om premisserna för säsong två, där hon finns kvar bakom kulisserna som exekutiv producent.

Bill Pullman återvänder däremot i rollen som kriminaldetektiv Harry Ambrose. Han utreder den här gången ett dubbelmord. Det visar sig att 11-åriga Julian (Elisha Henig) förgiftat sina föräldrar. Frågan är återigen varför.

Carrie Coon, som förra året svarade för minnesvärda insatser i både Fargo och The Leftovers, gör rollen som Vera, den kultliknande ledaren i Harrys hemstad. Vera beskrivs som en formidabel, men mystisk kvinna som kämpar mellan att leva upp till samhällets höga ideal och att uppfylla sina egna begär.

Här är den officiella trailern för säsong två:

https://www.youtube.com/watch?v=K8j61MUB8y4

Den nya säsongen av The Sinner har premiär på USA Network den 1 augusti. Den första säsongen visades på SVT Play i våras. Oklart när säsong 2 anländer, men sannolikt är att det dröjer till nästa vår.