Teaser och bilder: Outlander säsong 5

I den första teasern för säsong 5 av Outlander kämpar Claire och Jamie för att få behålla det liv de har skapat tillsammans i Nordamerika.

New York Comic Con pågår som bäst och under panelen för Outlander passade Starz på att släppa den första teasern och de första bilderna från säsong fem av den romantiska äventyrsserien som reser i tiden.

Jamie och Claire kämpar i säsong fem för sin familj och livet på Fraser’s Ridge. Jamie (Sam Hueghan) slåss för att försvara det liv han skapat i Amerika och skydda dem som ser upp till hans ledarskap. Samtidigt försöker han dölja sin personliga relation till Murtagh Fitzgibbons, mannen som han blivit beordrad att jaga fatt på och döda. Samtidigt använder sig Claire (Caitriona Balfe) av sina moderna medicinska kunskaper och det hon vet om framtiden för att skydda sin omgivning.

Vilka som stannar och vilka som väljer att återvända till seriens nutid, det vill säga 1970-talet, vet läsarna av Diana Gabaldons boksvit. Den femte säsongen bygger på den femte boken, The Fiery Cross (Det flammande korset).

Succéserien har redan förnyats för både säsong fem och sex. Säsong fem består av tolv avsnitt och har premiär på kabelkanalen Starz den 16 februari, vilket bör betyda den 17 februari på Viaplay.

Här är stillbilderna som Starz precis släppt: