Outlander mot final – klartecken för spinoff

Inspelningen av säsong sju pågår fortfarande, men Starz meddelar redan nu att den åttonde säsongen av Outlander blir den sista. Samtidigt ger kanalen klartecken för en prequelserie.

Den åttonde säsongen av det populära tidsresedramat Outlander innebär inte slutet för Jamie Fraser som karaktär. De dedikerade fansen kan glädja sig åt att Starz har beställt en spinoff-serie. Den nya serien Outlander: Blood of My Blood är en så kallad prequel som utspelar sig innan originalserien och som kommer att fokusera på Jamies ursprung sett genom hans föräldrars ögon. Handlingen ska följa kärlekshistorien mellan Ellen MacKenzie och Brian Fraser.

Outlanders showrunner Matthew B Roberts kommer att fungera som showrunner även för spinoffen och säger i ett uttalande: “Outlander: Blood of My Blood kommer att utforska hur långt en person kan gå för att finna kärleken i en tid då kärlek betraktas som lyx loch när äktenskapen är strategiska, ofta för politisk vinning. Titeln är en vink till Jamie Frasers äktenskapslöfte till Claire, och flera ansikten som Outlander-fansen är bekanta med kommer att dyka upp”.

Att Starz väljer att avsluta historien om Claire (Caitriona Balfe) och Jamie (Sam Heughan) med säsong åtta har inte varit självklart eftersom serien bygger på en bokserie som Diana Gabaldon fortfarande skriver på, just nu håller hon på med bok tio.

Säsong sju av Outlander består av 16 avsnitt och har premiär i sommar, medan finalsäsongen kommer att bestå av tio avsnitt. I Sverige har Outlander varit en Viaplay-serie sedan starten 2014.

En första teaser för säsong sju släpptes i december: