Teaser: Moodyssons HBO-serie Gösta

Efter lång väntan har HBO Nordic äntligen släppt den första teasern för Lukas Moodyssons omtalade serie Gösta. Den 1 juli är det premiär.

Redan i september 2017 skrev vi för första gången om HBO Nordics första svenska produktion och filmskaparen Lukas Moodyssons första tv-serie. I mars förra året var inspelningen i gång och nu släpper alltså HBO Nordic den första teasern för komediserien Gösta.

I centrum för handlingen finns en 28-årig, nyutexaminerad barnpsykolog som lämnar Stockholm för att flytta till en liten småländsk stad och ett jobb på BUP. Barnpsykologen Gösta är supersnäll och vill hjälpa alla han möter, vilket får lite olika konsekvenser. En blandning av komedi och Dostojevskij har Lukas Moodysson sagt att han aspirerar till.

Huvudpersonen Gösta spelas av Vilhelm Blomgren som gör sin första stora tv-roll. Flickvännen Melissa spelas av Amy Deasismont och Göstas pappa av Mattias Silvell. Medverkar gör även Clara Drake som Göstas BUP-patient Saga och Regina Lund som Göstas mamma. Elisabet Carlsson spelar en kollega på BUP, Nidhal Fares är Göstas inneboende Hussein och Gustav Berg är Göstas kompis Jonas.

Lukas Moodysson har skrivit och regisserat samtliga seriens 12 halvtimmeslånga avsnitt. Den 1 juli släpps de fyra första avsnitten. Därefter släpps två avsnitt i veckan.