Teaser: Aaron Paul i Westworld

I den nya teasern för Westworld syns inte några nöjesparker till. Bara en ensam Aaron Paul som vandrar runt till tonerna av Pink Floyds Brain Damage.

När Game of Thrones nu sagt farväl är Westworld det närmaste HBO kommer när det gäller storslaget berättande och konspiratoriska fanteorier. Så det var knappast en slump att HBO i anslutning till GoT-finalen valde att marknadsföra den första teasern inför den tredje säsongen av Westworld, trots att premiären väntas först någon gång under 2020.

Om man inte i förväg känner till att teasern handlar om Westworld är det inte helt lätt att associera rätt. Visserligen finns det robotar även i den futuristiska värld som Aaron Pauls nya karaktär rör sig i, men det syns inga spår av nöjesparkerna där allt utspelade sig i de två första säsongerna. Inte förrän alldeles i slutet av teasern när Dolores (Evan Rachel Wood), eller åtminstone en robot med Dolores ansikte, dyker upp står det klart att det handlar om Westworld.

Förutom Aaron Paul (Breaking Bad) är även Lena Whaite (Master of None) och fransmannen Vincent Cassel nya i rollistan. Hur många av de tidigare skådespelarna som återkommer utöver Evan Rachel Wood är oklart eftersom äkta makarna Jonah Nolan och Lisa Joy, som skapat sci fi-serien, verkar har gjort en total reboot mellan den andra och tredje säsongen.

Recensionen av Westworld säsong 2 finns här.