Matthew Rhys som HBO:s Perry Mason

Vi visste att Matthew Rhys nästa roll blir som Perry Mason. Nu finns den första bilden med The Americans-stjärnan som den välkända tv-advokaten.

Det var i våras vi nåddes av nyheten att Matthew Rhys skulle ta över Raymond Burrs ikoniska roll som Perry Mason, försvarsadvokaten som skapades av Erle Stanley Gardner och sedan fick ett långt och framgångsrikt liv i tv-rutan.

Den första bilden på Emmy-belönade Matthew Rhys version av Perry Mason stämmer väl in i seriens beskrivning av en fortfarande fattig Perry Mason i Los Angeles 1931. I HBO-serien plågas Mason av krigsminnen från Frankrike och ett misslyckat äktenskap när årtiondets fall knackar på hans dörr; kidnappningen av ett barn som spårat ur.

Det är inte bara Matthew Rhys som är Emmy-vinnare i ensemblen. Det är även John Lithgow (The Crown) och Tatiana Maslany (Orphan Black) som också har ledande roller i den Robert Downey jr-producerade kriminalserien som kommer till HBO någon gång nästa år.

John Lithgow spelar Elias Birchard “E.B” Jonathan, mentor och fadersfigur till Perry Mason. Tatiana Maslanys karaktär kallas syster Alice och är ledare för en församling som kallas Radiant Assembly of God. När syster Alice talar lyssnar åhörarna och hon ämnar utöva den makt hon har på sitt alldeles egna sätt.