Trailer: The Great med Elle Fanning

Elle Fanning spelar en mycket annorlunda kejsarinna i den satiriska komediserien The Great. Premiär på HBO Nordic den 16 maj.

The Great ska inte blandas ihop med HBO-serien Catherine the Great även om båda serierna handlar om den ryska kejsarinnan Katarina II, mer känd som Katarina den stora. Helen Mirren-serien var ett seriöst drama medan den nya Hulu-serien med Elle Fanning i huvudrollen bjuder på satir och komedi och tar ut de historiska svängarna på ett helt annat sätt.

För den unga men rutinerade skådespelerskan Elle Fanning är The Great hennes första komediroll. Den här versionen av kejsarinnan är en idealistisk och romantisk ung kvinna som anländer från Österrike till Ryssland för att ingå ett arrangerat äktenskap med den ombytlige kejsaren Peter III (Nicholas Hoult).

Förhoppningen om ett liv med kärlek och solsken byts ut mot en depraverad värld som Catherine bestämmer sig för att ändra på. Det enda som krävs att är mörda maken, vinna mot kyrkan, överraska militären och ta makten över hovet.

The Great är skapad av den Oscarsnominerade manusförfattaren Tony McNamara (The Favourite). Serien har premiär på Disneyägda streamingtjänsten Hulu den 15 maj och på HBO Nordic den 16 maj