Supersized Luther i december

Det skulle bli en miniserie. I stället väljer BBC America att sända alla tre timmarna av kriminalserien Luther på en och samma gång den 17 december.

Den fjärde säsongen av den brittiska kriminalserien med Idris Elba i huvudrollen som den plågade detektiven John Luther blir alltså en slags långfilmsevent som sträcker sig över tre timmar.  Manuset är skrivet av Luther-skaparen Neil Cross och Sam Miller, mannen bakom No Good Deed, har regisserat. No Good Deed, som också har Idris Elba i en av de bärande rollerna vid sidan av Empires Taraji P Henson, kan för övrigt streamas just nu på Viaplay.

I Luther-filmen återvänder Idris Elbas antihjälte för att ta sig an ett fall med en kannibalistisk seriemördare som härjar på Londons gator. Andra skådespelar som medverkar är Rose Leslie (Game of Thrones, Downton Abbey), Laura Haddock (Guardians of the Galaxy, The Inbetweeners), Darren Boyd (Fortitude, Spy), John Heffernan (Jonathan Strange & Mr Norrell, Ripper Street) och Patrick Malahide (Indian Summers, The Paradise).

Läs mer om Idris Elba som också är aktuell i Netflix-filmen Beasts of no Nation här.