Trailer: Luthers special event

BBC One har släppt en trailer för kriminalserien Luther, vars fjärde säsong förvandlats till ett stort tv-event i december.

Över två år har gått sedan vi senast mötte den geniala men självdestruktiva mordutredaren John Luther. Men nu är kriminalserien med Golden Globe-belönade Idris Elba äntligen tillbaka med en fjärde rekordkort säsong. Det blir inte ens en miniserie på två avsnitt som det var sagt förut, utan ett ”one night special event” där båda avsnitten sänds samma kväll. BBC One kickar igång den 15 december och BBC America följer efter den 17 december.

I de nya avsnitten återvänder Idris Elbas antihjälte till sitt jobb som mordutredare för att ta sig an ett fall med en seriemördare och kannibal som härjar på Londons gator. Den här gången får dock Luther klara sig utan sin vän Alice Morgan. Ruth Wilson som spelade sociopaten Morgan i tre säsonger är upptagen med Showtime-serien The Affair.

De tre första säsongerna av Luther finns att streama på Netflix. De nyinspelade timmarna lär också dyka upp på streamingtjänsten så småningom.