Trailer: The Girlfriend Experience

Den första trailern för Steven Soderberghs The Girlfriend Experience har landat. Serien kommer att ha premiär på C More under nästa år.

Oscarsbelönade filmregissören Steven Soderbergh har hyllats för perioddramat The Knick som visas av HBO Nordic (recension av säsong 2 finns här). Hans nästa tv-projekt sker i samarbete med kanalen Starz. Soderbergh är exekutiv producent när hans experimentella film The Girlfriend Experience från 2009 blir tv-serie. De 13 avsnitten om en callgirl i New York är alla skrivna och regisserade av indiefilmarna Lodge Kerrigan och Amy Seimetz.

I originalfilmen spelades huvudrollen av en porrstjärna. I tv-serien är det Riley Keough, dotter till Lisa Marie Presley och Danny Keough och barnbarn till Elvis och Priscilla Presley, som spelar Christine Reade, en juriststudent som under namnet Chelsea erbjuder ”The Girlfriend Experience” till rika klienter.

Tack vare C Mores nya paketavtal med Starz kommer The Girlfriend Experience att kunna streamas i Sverige redan dagen efter premiären, vars datum ännu inte är spikat.