Teaser: George Clooneys Catch-22

DELA

Det finns ingen väg ut. Det är budskapet som bankas in i den färska teasertrailern för George Clooneys miniserie Catch-22.

Det handlar alltså om Joseph Hellers klassiska antikrigsroman som utkom 1961 och översatt till svenska heter Moment 22. Mike Nichols gjorde film av boken 1970, men det är första gången som den starkt satiriska krigshistorien tv-dramatiseras. Bakom projektet finns megastjärnan George Clooney som producerar, regisserar och agerar. Clooney valde själv rollen som den mustaschprydde, humorlösa och paradfixerade krigsälskaren Scheisskop för sin tv-comeback.

Huvudrollen som bombflygaren John Yossarian görs av Christopher Abbott (Girls). Hans byråkratiska karriärfixerade nemesis, överste Chuck Cathcart, spelas av Kyle Chandler (Bloodline). Hugh Laurie (House, The Night Manager) är en annan namnkunnig skådespelare i rollistan, han gör rollen som den mystiska major de Coverley. Medverkar gör även Giancarlo Giannini, Daniel David Stewart, Rafi Gavron, Jon Rudnitsky, Tessa Ferrer och Julie Ann Emery.

Catch-22 har premiär den 17 maj på den amerikanska streamingtjänsten Hulu. Någon svensk distributör finns ännu inte klar, men HBO Nordic som har rättigheterna till flera andra Hulu-serier ligger närmast till hands.

Miniserien Catch-22 består av sex avsnitt. De första bilderna som Hulu släppte i december finns här.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR