Teaser: George Clooneys Catch-22

Det finns ingen väg ut. Det är budskapet som bankas in i den färska teasertrailern för George Clooneys miniserie Catch-22.

Det handlar alltså om Joseph Hellers klassiska antikrigsroman som utspelar sig under andra världskriget och utkom 1961. Översatt till svenska är den känd som Moment 22. Mike Nichols gjorde film av romanen 1970, men det är första gången som den starkt satiriska krigshistorien tv-dramatiseras. Bakom projektet finns megastjärnan George Clooney som producerar, regisserar och agerar. Clooney valde själv rollen som den mustaschprydde, humorlösa och paradfixerade krigsälskaren Scheisskop för sin tv-comeback.

Huvudrollen som bombflygaren John Yossarian görs av Christopher Abbott (Girls). Hans byråkratiska karriärfixerade nemesis, överste Chuck Cathcart, spelas av Kyle Chandler (Bloodline). Hugh Laurie (House, The Night Manager) är en annan namnkunnig skådespelare i rollistan, han gör rollen som den mystiska major de Coverley. Medverkar gör även Giancarlo Giannini, Daniel David Stewart, Rafi Gavron, Jon Rudnitsky, Tessa Ferrer och Julie Ann Emery.

Catch-22 har premiär den 17 maj på den amerikanska streamingtjänsten Hulu. Miniserien består av sex avsnitt. De första stillbilderna som Hulu släppte i december finns här.

Uppdatering: C More har köpt rättigheterna till Catch-22 och meddelar att det blir premiär i maj, men preciserar inget datum.