Kärlek och hopp i Atypicals finalsäsong

Berättelsen om den autistiska pojken Sam får ett hoppfullt slut. Den 9 juli landar den fjärde och sista säsongen av Atypical hos Netflix.

Vad menas med att vara normal? Den frågan finns hela tiden med i bakgrunden på familjekomedin om Sams komplicerade och ibland smärtsamma men också underhållande resa mot ökat oberoende, en resa som även vänder upp och ned på tillvaron för hans familj.

Sam spelas av Keir Gilchrist, hans föräldrar Elsa och Doug av Jennifer Jason Leigh och Michael Rapaport och systern Casey av Brigette Lundy-Paine.

Seriens skapare Robia Rashid säger till Bustle att den fjärde och sista säsongen är full av kärlek och hopp. ”Atypical är bättre – rikare och djupare och roligare och ännu mer på riktigt – tack vare att vi har personer med funktionsnedsättningar både framför och bakom kameran. I säsong fyra så skiner våra autistiska skådespelare. De är jätteroliga. Jag hoppas verkligen att de får den uppmärksamhet som de förtjänar för sina knock-ut-föreställningar i år.”

Netflix har också släppt de första bilderna från säsong fyra som har premiär samma dag som Virgin River, det vill säga den 9 juli.

Brigette Lundy-Paine som Casey och Fivel Stewart som flickvännen Izzie. Foto: Netflix
Michael Rapaport och Jennifer Jason Leigh som föräldrarna Doug och Elsa. Foto: Netflix
Keir Gilchrist som Sam. Foto: Netflix