Sofia Vergara som drogkartellernas Gudmoder Griselda

Hennes smeknamn var Gudmodern. I Netflix serie om Griselda Blanco gestaltas hon av Sofia Vergara. Modern Family-stjärnan är också producent för serien Griselda från Narcos-skaparen Eric Newman.

Efter en utflykt till läkemedelsindustrin (Painkiller) är Eric Newman tillbaka i drogkartellernas våldsamma värld. Med serien Griselda återförenas teamet från Narcos och Narcos: Mexico. Andrés Baiz regisserar samtliga sex avsnitt som kommer till Netflix i januari.

Den här gången berättas en historia inspirerad av en smart och ambitiös colombiansk affärskvinna som kom att inta positionen som den undre världens Gudmoder. Griselda Blanco, som också hade smeknamnen svarta änkan och kokainets drottning, var en viktig medlem i Pablo Escobars drogsyndikat Medellinkartellen på 1970- och 1980-talen.

Miniserien berättar historien om en dedikerad mor som skapade en av de mest lönsamma drogkartellerna i historien. Hennes dödliga blandning av råhet och charm hjälpte henne navigera mellan affärer och familjeliv.

För Sofia Vergara, själv från Colombia, är det den första stora tv-rollen sedan genombrottet i den mångfaldigt prisbelönade komediserien Modern Family som avslutades 2019.

Griselda har premiär på Netflix den 24 januari.

Artikeln uppdaterad med premiärdatum och teaser 2023-09-22.