Intim kärlek med Riseborough och Gleeson

Andrea Riseborough och Domhnall Gleeson har titelrollerna i den brittiska dramaserien Alice & Jack. En episk och intim kärlekshistoria med humor utlovas.

Andrea Riseborough var nominerad på årets Oscarsgala för To Leslie och Domhnall Gleeson Golden Globe-nominerad för The Patient. Båda har varit involverade från start som producenter för dramaserien Alice & Jack ihop seriens skapare, manusförfattaren och filmregissören Victor Levin (Mad Men, Mad About You).

Aisling Bea (Greatest Days), Aimee Lou Wood (Sex Education) och Sunil Patel (This Time with Alan Partridge) kompletterar rollistan.

Finländska regissören Juho Kuosmanen (Compartment 6) delar ansvaret för regin med Hong Khaou (Lilting).

Alice & Jack beskrivs av brittiska Channel 4 som en ärlig, intim, och överraskande rolig episk kärlekshistoria. När Alice och Jack möts så är deras kontakt så stark att ingenting tycks kunna bryta den, men kommer det att leda dem till lycka och gemenskap eller kommer livet och dess känslomässiga komplexitet komma i vägen?

Andrea Riseborough i ett uttalande: “Vi förenas i längtan efter att se bevis på verklig kärlek, och är också lugnade av att dela smärtan av dess oundvikliga ofullkomlighet med andra. Den här berättelsen är för alla som kunde eller inte kunde offra det som kärleken krävde, för alla som kämpar och accepterar den som får själen att flyga, för alla som längtar efter att känna, som har känt och som känner den pirrande förväntan av kärlekens glädje”.

Domhnall Gleeson: ”Det enda arbete jag har velat se och göra sedan pandemin är arbete om anknytning och kärlek, och att arbeta med ett mått av humor. Alice & Jack kommer hela tiden tillbaka till varandra för att de inte kan hjälpa det – de hittar i varandra något som de inte har på egen hand. Jag tror att de är själsfränder, jag tror att det är större än bara de två. Deras berättelse fokuserar på mänsklig kontakt och kärlek på det vackraste sättet och påminner oss om att vi alltid är tillåtna att le – även om det är genom tårar.”

Alice & Jack har världspremiär på filmfestivalen i Toronto, TIFF, i dag och har funnit sitt hem i USA hos Masterpiece för amerikansk premiär nästa år. Channel 4 har ännu inte annonserat brittiskt premiärdatum och om eller när serien kommer till Sverige återstår att se.