Sofia Vergara som kokaindrottning

Griselda Blanco var en colombiansk narkotikasmugglare. Nu ska “Svarta änkans” liv skildras i en Netflixserie med Sofia Vergara i huvudrollen.

Griselda Blanco var en viktig medlem i Pedro Escobars drogsyndikat Medellinkartellen. Drogkungens historia har skildrats i Netflixserien Narcos. Det är också det kreativa teamet bakom Narcos, med Eric Newman i spetsen, som tillsammans med Sofia Vergara ligger bakom den fristående miniserien Griselda, där strålkastarljuset riktas mot kartellens drottning.

Griselda Blanco gjorde sig en förmögenhet på narkotikasmuggling, hon sägs ha varit god för miljarder. Det gav henne flera smeknamn, bland annat Gudmodern, den svarta änkan och kokaindrottningen. Hon var 69 år när hon sköts till döds i Medellin 2012.

Sofia Vergara, mest känd från Modern Family och själv från Colombia, ska gestalta kokaindrottningen. Hon är också med och producerar ihop med Narcos-teamet och Ingrid Escajeda (Empire, Justified), som är miniseriens manusförfattare och showrunner.

“Griselda Blanco var en större än livet-karaktär vars hänsynslösa, men geniala taktik tillät henne att styra ett miljardimperium långt före många av de mest ökända manliga drogkungarna som vi vet så mycket om,” säger Vergara i ett uttalande.